Spirituele herleving: hoe spirituele Netflix-films veel mensen helpen zichzelf te vinden tijdens de COVID-pandemie

De COVID-pandemie heeft wereldwijd vreselijke gevolgen gehad. Eenzaamheid kan zorgen voor heftige confrontaties met mensen, en tussen mensen. Corona heeft ons de tijd geboden om eens goed naar onszelf te kijken. En dat kan erg heftig zijn. Daarom gaan er nu meer mensen dan ooit op zoek naar antwoorden. En veel van die antwoorden worden gevonden door de inspiratie van deze documentaires.

Heal NetflixSpiritualiteit

We kopen al jarenlang zelfhulp boeken. Maar deze tijd heeft door het gedwongen thuiszitten andere zaken aan het licht gebracht. Pas nu realiseren we wat er echt belangrijk is in het leven. En wat ons gelukkig maakt. Veel mensen hebben zich gewend tot Netflix, maar na een tijdje heb je het wel gehad met films en verhalen over anderen. Gelukkig is er een enorme collectie documentaires en informatieve programma’s gemaakt die enorm aan populariteit zijn gestegen op Netflix. Spiritualiteit is niet meer iets van vastgeroeste kerkgangers of zwevers, het is een geaccepteerd onderdeel geworden van ons bestaan. En het heeft veel mensen geholpen door moeilijke tijden te bewegen. In deze lijst vind je heel wat spirituele toppers bij Netflix, en je zal snel zien dat er nog heel wat meer te vinden is!

Werkelijkheden

Als je geïnteresseerd bent in het verruimen van je geest, meer wilt leren over het universum in en om je heen, en de vele manieren wilt ontdekken waarop dit leven ervaren kan worden, dan kun je je in dit soort films en documentaires verdiepen. Kijken naar films die je aan het denken zetten, die je helpen je spiritualiteit en bewustzijn uit te breiden, is een prachtige manier om je horizon te verbreden en meer zenvol te gaan leven. Je verandert je perspectief en je spirituele natuur komt tot bloei.

Het aanbod in de collectie is een geestverruimende verkenning van de mensheid en onze rol in onze werkelijkheden. Zo wordt er een missie gefilmd om de kracht te onderzoeken die goeroes op mensen hebben. Iemand doet zich voor als een goeroe en reist de wereld rond om mensen te “genezen”. Deze oog-openende documentaire is een nederige herinnering om niemand op een voetstuk te plaatsen. Maar dit is maar een van de vele voorbeelden.

spiritualiteit netflix

Een andere kijk op het leven

netflix spiritualiteit kijkenEr zijn maar twee vragen die gesteld moeten worden: wat is er mis met onze wereld en wat kunnen we doen om haar beter te maken? Verken de oorzaak van deze vragen en de oplossingen voor een beter leven. Ontsluit de geheimen van het leven in meeslepende en tot nadenken stemmende films. Met relateerbare verhalen en oplossingen uit de echte wereld, krijg je na het zien ervan een andere kijk op het leven.

Nieuw perspectief

De plaats diep in ons allen die vervuld wil worden, vereist een verschuiving in ons denken. Er zijn ook films met onorthodoxe levenscoachingsmethoden als je op zoek bent naar helderheid, empowerment en zelfliefde. Je zult veel verschillende gevoelens ontdekken en veel nieuwe gedachten ontwikkelen. Het zou zomaar kunnen zijn dat je een ander perspectief over de wereld en jezelf ontwikkelt na het kijken van dit genre films. Een goede reis gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.