Moesten ze meer doen

Toen ik vandaag dit zag in De Standaard, moest ik daar in eerste instantie smakelijk om lachen, maar tegelijkertijd vond ik het ook een geweldig initiatief. Ikzelf ben de leeftijd al wel ontgroeid dat mijn ouders er nog geld voor zullen kunnen krijgen, maar wat erger ik me toch aan al die topperonopgevoede kinderen op restaurant. Dat een kind eens wat luider lacht dan gewoonlijk, dat is te begrijpen. Maar ronduit het ettertje uithangen, roepen en tieren, onbeleefd zijn, man wat heb ik daar een hekel aan! En het zijn er veel hoor, die tegenwoordig blijkbaar niets meer meekrijgen van thuis…

Mijn ouders eten al eens graag in de Colmar. Ik ben daar minder fan van, maar het is niet heel duur, we kunnen eens samen iets doen zonder dat mama uitgebreid hoeft te koken dus ach. En dat is een buffet. En daar zie je soms de meest waanzinnige dingen. Ik had als kind altijd een beetje “schrik” van ouderen, allez, “ontzag” is misschien een betere uitdrukking. Dat hoort imho ook zo. Maar tegenwoordig lopen die onbeleefde beren je gewoon onderuit. Mijn nicht geeft les en die vertelt zelfs dat als ze stoute kinderen strafwerk geeft, ze het dikwijls nog mag uitleggen aan de ouders ook omdat die niet akkoord zijn…

Dat ze maar meer van dit soort dingen doen. Ik vind dat ouders die het goed proberen te doen dat wel eens mogen horen. En ok, je kan niet extra rekenen aan mensen met vervelende jochies. Maar die wil je toch liever niet terug, want die houden andere klanten ook weg. Ik zou het dus niet nalaten dat te vermelden. “Laat uw ettertjes maar thuis volgende keer!” Haha.

Een thumbs up van Joren! ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.