Persoonlijke hoogtepunten van Tomorrowland 2011

Ik zou kunnen vervallen in cliché’s door te zeggen dat David Guetta nu toch wel een heel goede set heeft neergezet. Dat hij heel het publiek aan het dansen kreeg – makkelijk 36 000 mensen! Dat men de mainstage-bezetting heeft moeten begeleiden omdat het er gewoon té waanzinnig druk werd! En let op, dit is allemaal absoluut waar! Maar dat heeft iedereen al gelezen…

Dus ik licht er even enkele andere uit, die zeker de moeite zijn.

Avicii heeft met Levels in de zomer van 2011 een dikke clubhit te pakken, maar deze man heeft veel meer in zijn mars. Leuke nummers die kloppen, ook zonder vocals. Getuige daarvan de nieuwe single Fade Into Darkness, die ik persoonlijk knapper vind zonder lyrics.

Cosmic Gate, Duitse trance-helden die al sinds 1997 meedraaien en nog altijd niet moeten onderdoen voor nieuw geweld. Knappe set, enthousiaste menigte.

Op de Q-Dance stage was het voor mij dit jaar uitkijken naar Promo, een van de klassiekers binnen hardcore. Perfecte overgang van het lichtere hardstyle werk om loeihard op zijn eigen terrein af te sluiten met telkens zwaardere bass.

Afrojack, Chuckie en Laidback Luke, in één woord: feest! Catchy tunes die iedereen kent in een leuke remix, afgewisseld met eigen werk. De twee laatstgenoemden hadden het geluk te mogen draaien op zondag, toen er van de voorspelde bewolking al helemaal geen sprake was!

Surprise act Basto! op de mainstage was ook af! Live piano! Had ‘m dit jaar op Summerfestival al aan het werk gezien en gehoord, en ik ben er zeker van, deze man is klaar voor Tomorrowland!

Eervolle vermelding ook voor de Blue Flame tent op vrijdag, waar de ambiance naar buiten toe merkbaar was!

This entry was posted in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.